Dumoulin kan favoriet Froome uitdagen in de Tour

© ANP
Zitten er voldoende tijdritkilometers in het nieuwe etappeschema van de Tour de France? Dan gaat Tom Dumoulin viervoudig winnaar Chris Froome uitdagen.
Sinds Dumoulin de Ronde van Italië won, wordt hij gezien als een van de weinige wielrenners die Froome van een vijfde tourzege kunnen afhouden.
Podium in Parijs
Tijdens het WK tijdrijden in het Noorse Bergen, waar Dumoulin Froome bijna inhaalde, liet de Maastrichtenaar zien dat hij belangrijke winst kan boeken in de tijdritten. Dat maakt Dumoulin per definitie een kanshebber voor het podium in Parijs.

Tijdritkilometers
Vanaf 11:30 uur moet dinsdag blijken hoeveel tijdritkilometers er in de Tour de France van 2018 worden opgenomen. Volgens de laatste geruchten zou er op de laatste zaterdag een tijdrit gepland worden.

Beklimmingen

Ook zou de Tour in 2018 de legendarische beklimmingen van de Mont Ventoux en de Alpe d'Huez opnemen in het etappeschema. Dat zijn beklimmingen waar Dumoulin zich kan meten met Froome.

Serieuze concurrent

Dat de Maastrichtenaar ook bergop een serieuze concurrent voor Froome is, bleek voor het eerst in de Ronde van Spanje in 2015. In de negende etappe versloeg Dumoulin zowel Chris Froome als Joaquim Rodriguez op de steile slotklim van de Alto de Puig, tot grote verrassing van de hele wielerwereld. Het inspireerde de Maastrichtse zangeres Katja Henz tot een muzikale ode aan haar stadgenoot.
De livestream van de presentatie van de etappes in de Tour de France 2018 begint om 11:30 uur.