Oranje handbalsters op EK weer tegen Hongarije

© iStock
De Oranje handbalsters spelen in de groepsfase op het EK in Frankrijk opnieuw tegen Hongarije. Nederland moest het in de kwalificatie ook al tegen dat land opnemen.
Oranje verloor toen thuis, maar won de uitwedstrijd. Behalve Hongarije hebben de Nederlandse handbalsters in de groepsfase in Montbéliard ook Spanje en Kroatië geloot. De eerste drie van de groep plaatsen zich voor de hoofdronde.

Groepshoofd

Nederland was bij de loting in Parijs als groepshoofd aangewezen. Daardoor vermeed het Europees kampioen Noorwegen, Denemarken en gastland Frankrijk. Het Nederlandse team, waarin o.a. Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen spelen, kan in een van de twee hoofdronden Noorwegen wel als tegenstander treffen.

'Niet te voorspellen'

Coach Helle Thomson is tevreden over de loting, al nuanceert zij dat. "Op het EK kunnen alle teams handballen en van elkaar winnen. Het toernooi is niet te voorspellen."
Oranje, dat in 2016 zilver behaalde op het EK, speelt op 1 december de eerste wedstrijd in Frankrijk tegen Hongarije.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!