Max Verstappen tweede in Grote Prijs van Japan

© ANP
Max Verstappen is in de Grote Prijs van Japan als tweede geëindigd, na de Mercedes van Lewis Hamilton.
De twintigjarige Limburger startte op plek vier, maar wist zich al snel op te werken naar een tweede plek ten koste van teamgenoot Daniel Ricciardo en de Ferrari van Vettel.

Die laatste verliet de race al in de vijfde ronde. Door bougieproblemen kwam zijn Ferrari vermogen tekort. Daarmee verspeelt de Duitse coureur zijn kans op het kampioenschap.

Teamwork Mercedes
De race op het circuit van Suzuka was een gevecht tussen Mercedes en Red Bull, maar de overwinning van Hamilton kwam nooit echt in gevaar. Toen Max Verstappen rond de twintigste ronde even gevaarlijk werd voor Lewis Hamilton, zorgde Bottas vlak voor zijn pitstop nog even voor wat ademruimte voor de Mercedes ten koste van de Limburgse coureur.

In de slotfase kwam Max nog erg dicht op Hamilton door bandenproblemen bij de Mercedes, maar tot een inhaalactie leidde dat niet.


Verstappen wist teamgenoot Daniel Ricciardo ruim voor te blijven, die dan ook als derde over de finish kwam. Bottas kwam als vierde over de finish, Ferrari moest genoegen nemen met een vijfde plaats voor Räikkönen.