VVV wint periodetitel in Emmen

Johnatan Opoku (VVV-Venlo). © Jack Kochanowski
VVV heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 1-2 gewonnen. Daardoor heeft de ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn de tweede periodetitel gewonnen en blijft ze koploper.
VVV had zich al geplaatst voor de nacompetitie in de eerste periode, omdat die werd gewonnen door Jong PSV en de Venlonaren toen als tweede eindigden.

Dichtbij

Het eerste doelpunt van de achttiende speelronde in de Jupiler League viel op Drentse bodem. Na vier minuten spelen schoot VVV-middenvelder Johnatan Opoku van dichtbij raak in Emmen: 0-1. De zevende seizoenstreffer voor de clubtopscorer van de Venlonaren.

De thuisploeg, met Niels Fleuren in de basis, had in de beginfase helemaal niets te vertellen. Een dikke tien minuten voor rust moet doelman Delano van Crooij voor het eerst in actie komen toen Cas Peters een schot afvuurde op het Venlose doel. In de daaropvolgende corner zag Peters zijn kopbal onschadelijk gemaakt worden door nota bene VVV-aanvaller Ralf Seuntjens die net iets voor de doellijn stond.

Eerste kans

Na rust kreeg VVV de eerste kans via diezelfde Seuntjens. De Bredase spits in Venlose dienst schoot de bal net over het doel van Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Nog geen minuut later wisselde VVV-coach Maurice Steijn Leandro Resida voor Torino Hunte. De invaller kreeg meteen een levensgrote kans, maar oog in oog met Telgenkamp lepelde hij de bal naast.

In de 65e minuut was het wel raak toen Hunte na een schot van Clint Leemans in de rebound raak kopte: 0-2. Bij de redding op de inzet van Leemans blesseerde Telgenkamp zijn schouder. Omdat Emmen al drie keer gewisseld had bleef de keeper staan. Eerder schopte VVV-aanvoerder Danny Post Emmen-spits Peters wel uit de wedstrijd.

Spanning

Een kwartier voor tijd kwam de spanning weer terug toen Tim Siekman raakte kopte: 1-2. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Steijn zijn tweede wissel binnen de ploeg in de persoon van Tim Receveur die Jerold Promes verving. In de 89e minuut redde Van Crooij zijn ploeg door een kopbal van Josimar Lima onschadelijk te maken.

Scheidsrechter Bos telde er vijf minuten bij door de blessures van Peters en Telgenkamp. Die overleefde VVV waardoor het voor de achtste keer op rij ongeslagen bleef in de competitie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.