MVV wint thuis ruim van Jong AZ

© Frank Kerbusch
MVV heeft de laatste thuiswedstrijd van 2017 met 3-0 gewonnen. Jong AZ gaf voor rust goed partij maar was in de tweede helft niet opgewassen tegen de vele Maastrichtse aanvallen.
In de eerste helft gebeurde er weinig, zeker van MVV-zijde. Jong AZ testte doelman Verrips tot twee keer toe via een vrije trap. Met goede reddingen hield hij zijn doel schoon. Het tempo van de thuisploeg was te laag, passes waren onnauwkeurig. Met de rust in zicht legde MVV via Schroijen pas de eerste goede aanval op de mat. Koolhof kwam net niet bij de voorzet. De 0-0 ruststand verraste dan ook niet.
© Frank Kerbusch

Meer overtuiging en inzet

Gelukkig, zeker voor de toeschouwers in De Geusselt (4278 volgens de officiële cijfers), voetbalde MVV in de tweede helft met meer overtuiging en inzet. Tuur Houben had Florian Loshaj afgelost en de kleine dribbelaar lag aan de basis van de zege. Eerst gaf hij een steekpass op Okita, dat leverde nog geen treffer op. Toen hij even later een balletje op Koolhof gaf, nam die het leer op de schoen en knalde de 1-0 binnen (59.). Yildirim profiteerde vervolgens van een fout in de AZ verdediging en tekende in de 68e minuut voor 2-0. Houben gaf zijn goede invalbeurt extra glans door de 3-0 voor zijn rekening te nemen.

Paal

MVV was nog dichtbij een vierde treffer maar een schot van Yildirim belandde op de paal. En ook de laatste kans van de wedstrijd kon de MVV-spits niet verzilveren. Door de 3-0 zege komt MVV weer in het linkerrijtje.