Handbalfans richten woning nieuwe Lions-ster in

© Facebook / Nuno Rebelo
Supporters van OCI-Lions hebben meubilair verzameld voor hun nieuwe ster uit Portugal, Nuno Rebelo (26).
De rechteropbouwer uit Braga, die op de wereld kwam met de haast poëtische naam Nuno Guilherme Magalhaes Rebelo, betrekt dit weekend zijn nieuwe woning in Sittard.

Interieur-prijs
Namens de clubleiding stuurde Evert Hoiting een mail naar supporters, waarin hij vroeg of er mensen waren die meubilair kunnen missen. Hij benadrukt in die mail dat het niet gaat om het behalen van de interieur-prijs. Gezelligheid staat voorop, zodat de nieuwe blikvanger zich thuis gaat voelen in zijn nieuwe omgeving.

Zes appartementen
Er wordt onder meer gevraagd om een televisie en een koelkast. Het wensenlijstje van de club blijkt geen probleem voor de Lions-fans. "Met alle spullen die ter beschikking zijn gesteld, kunnen makkelijk zes appartementen ingericht worden. Ongelofelijk hartverwarmend", schrijft keeper Luuk Hoiting in een latere mail naar supporters.

Schoonmaken
De Portugees krijgt hulp van ploeggenoten bij het schoonmaken van zijn nieuwe paleis. Vervolgens wordt het meubilair naar de woning verhuisd. Daarna kan de van Águas Santas overgekomen speler zich volledig richten op zijn spel. Tijdens zijn eerste wedstrijd voor de Nederlandse kampioen kreeg hij al na twee minuten een rode kaart.