'Denk dat het moeilijk wordt om de Giro te winnen'

© ANP
Hij verloor zaterdag 36 seconden ten opzichte van Giro d'Italia-klassementleider Simon Yates en daarom denkt Tom Dumoulin dat het erg lastig gaat worden om zijn Giro-titel te prolongeren.
"Mijn prestatie was gewoon prima", stelt de Maastrichtenaar in gesprek met NOS. "Maar deze rit heeft me geleerd dat het heel moeilijk gaat worden."Kuchjes in peloton

Hoewel zijn achterstand inmiddels 1,24 minuut bedraagt en de kansen op een eindzege van Dumoulin daarmee niet bepaald zijn gestegen, ziet de renner nog mogelijkheden in de laatste week van de ronde. "Er kan van alles gebeuren. Ik hoor al aardig wat kuchjes in het peloton, ook dat soort dingen spelen gewoon mee. Daar ben ik tot nu toe, gelukkig, van gespaard gebleven. Ik zal de hoop nooit opgeven."


Toch optimisme

Marc Reef, ploegleider van het Team Sunweb waar Dumoulin deel van uitmaakt, is nog altijd optimistisch. "We hadden wel ingecalculeerd dat Tom wat zou verliezen op Yates. Tom staat er nog steeds heel goed voor. We moeten het nu van dag tot dag bekijken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!