Max Verstappen valt uit in Grand Prix van China

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen is twee ronden voor het eind uitgevallen in de Grand Prix van China. Hij lag op dat moment achtste.
Verstappen reed een foutloze wedstrijd waarin hij enkele fenomenale inhaalacties maakte. Twee ronden voor het einde gaf de Renault-motor er echter de brui aan waardoor Verstappen een goede klassering in rook op zag gaan.

Hachelijk moment
Verstappen kwam goed weg bij de start en kon meteen een plekje overnemen. In de eerste bochtencombinaties kende de coureur van Toro Rosso een hachelijk moment. Verstappen werd op zijn wiel geraakt, wat vaak funest is in de Formule 1. Verstappens band bleef echter heel en hij kon in dezelfde ronde nog de elfde plek overnemen van Daniil Kvyat.
Mooie inhaalactie
Tot in ronde nummer tien bleef Verstappen hangen achter Marcus Ericsson. De Sauber-coureur beschikt over een veel snellere auto waardoor Verstappen er bijna niet langs kwam. In de tiende ronde vond Verstappen het welletjes geweest en stak Ericsson op grootse wijze voorbij.

Laat in de remmen
In ronde 19 was het opnieuw raak.Verstappen ging extreem laat in de remmen aan het einde van het langste rechte stuk op het circuit van Shanghai om het grote snelheidsverschil te compenseren met Felipe Nasr. Op dezelfde wijze als Ericsson zette Verstappen Nasr op zijn nummer en nam plek negen over.
Achtste plaats
In ronde 41 moest Sergio Pérez er aan geloven. Daarna kon Verstappen de race veilig uitrijden op een knappe achtste plaats, zo leek het. Tot de motorproblemen roet in het eten gooiden. Teamgenoot Carlos Sainz kon niet overtuigen en finishte als veertiende.

Wéér Hamilton
Door het uitvallen van Verstappen werd de wedstrijd uitgereden achter de safetycar. De overwinning ging voor de tweede keer dit jaar naar Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur was oppermachtig en reed onbedreigd naar de zege. Teamgenoot Nico Rosberg werd tweede en Sebastian Vettel eindigde als derde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!