Max Verstappen: 'Ik had het niet beter kunnen doen'

© ANP
Max Verstappen is erg tevreden over zijn race van afgelopen zondag op het circuit van Suzuka in Japan.
"Ik zou niet weten wat ik anders had kunnen doen", laat de F1-coureur maandagavond weten tijdens het programma Peptalk van ZiggoSport.

Mislukt

Het is de eerste keer dat Verstappen met zijn Red Bull twee podiumplekken achter elkaar weet te pakken en dat geeft een goed gevoel. Desondanks voelt Verstappen nog steeds dat zijn seizoen mislukt is. "Hoeveel punten ik ben misgelopen, dat is natuurlijk nog steeds niet goed te praten."

Gridstraf

Zoals het er nu naar uitziet, gaan de beide Red Bull-bolides een nieuwe motor krijgen. De wagen van Verstappen in ieder geval, en daarvoor gaat de coureur nog een gridstraf krijgen. "Het is natuurlijk aan het team wanneer ik de gridstraf ga krijgen, dus ik wacht het af. Maar het liefst heb ik deze tijdens de race in Mexico."

Oranje legioen

Naast dat de coureur nu wat tijd met familie en vrienden doorbrengt en zich voorbereidt op de volgende race, houdt Verstappen ook het Nederlands elftal goed in de gaten. Hij denkt dat Oranje dinsdagavond met 10-0 van Zweden gaat winnen. "Ik hoop op ruime cijfers, maar de Zweden zijn natuurlijk geen pannenkoeken."
De volgende race is op zondag 22 oktober in de Verenigde Staten. Deze is vanaf 21:00 uur te volgen via een liveblog op 1Limburg.