MVV denkt na over versterking als blessuregolf aanhoudt

Trainer Ron Elsen van MVV. © Wouter Roosenboom
Met de aanhoudende blessuregolf bij MVV Maastricht wordt het langzaam tijd voor de club om stappen te ondernemen, zegt trainer Ron Elsen.
"De situatie is zo extreem op het moment. Als dat niet verandert voor de winterstop moeten we ingrijpen."

Rechter rijtje

MVV zakte vliegensvlug van plek 3 naar plek 12 in de ranglijst van de Jupiler League. Met zes geblesseerde basisspelers, komt een aantal nieuwe jongens versneld in het elftal. "Dat is een heel andere verantwoordelijkheid dan af en toe invallen in de 85ste minuut", zegt Elsen. "Iedereen weet dat als je veel wisselt in een elftal, het minder stabiel is. Dat zie je terug op het veld. Dat kan ook niet anders."

Versterking

Na de zoveelste nederlaag afgelopen weekend tegen FC Eindhoven, hapt MVV naar adem. Na dertig seconden stond MVV al achter en dus kon het hele strijdplan in de prullenbak. "Tot december moet dit team in staat zijn om voldoende punten binnen te halen", zegt Elsen. "Als de blessures aanhouden, moeten we gaan praten of het verantwoord is om zo door te gaan. Ik hoop dat we dan de selectie kunnen versterken. Anders wordt de druk op de jonge groep wel heel groot."

Play-offs

MVV maakte een goede start dit seizoen. Samen met Fortuna Sittard domineerden de Maastrichtenaren de top drie van de Jupiler League. De doelstelling om te strijden voor een plek in de nacompetitie blijft ongewijzigd. "Dat doel laten we niet los", zegt Elsen overtuigend. "Ik denk nog steeds dat het kan. Ook met dit team."