Molenaar overweegt reserves binnen te laten vanwege kou

Robert Molenaar. © Roda JC
Roda-trainer Robert Molenaar overweegt zijn wisselspelers vrijdagavond in het duel tegen Heracles Almelo binnen te laten vanwege de ijzige kou.
Als de gevoelstemperatuur flink daalt, vindt de oefenmeester het niet verstandig om de reserves in de dug-out te laten zitten. "Het is geen goede voorbereiding om spelers in de kou te laten zitten", vertelt hij in aanloop naar het duel.

'Vaseline op je bakkes'

Trainer John Stegeman van Heracles blijft nuchter onder de koude weersomstandigheden. "Smeer maar een bak vaseline op je bakkes en gaan met die banaan. Op het moment dat je in beweging bent, heb je er geen last van", spreekt hij duidelijke taal bij VI.

Sneeuw

Er wordt vrijdag in de namiddag en avond in het zuiden van de provincie sneeuw verwacht. Het is nog onduidelijk of het nodig is om het kunstgras te laten keuren voordat beide ploegen om 20:00 uur aftrappen in het Parkstad Limburg Stadion.

Geblesseerden

Molenaar, wiens contract deze week met een jaar werd is verlengd, mist Schalke-huurling Donis Avdijaj. Hij leek op de weg terug na een bovenbeenblessure, maar de aanvaller blijkt meer tijd nodig te hebben om weer fit te worden. Daarentegen zit Ognan Gnjatic wel weer bij de selectie. De middenvelder was lange tijd uit de roulatie en begint vrijdagavond op de bank (of binnen).
Roda staat momenteel voorlaatste, met twee punten voorsprong op hekkensluiter Sparta.
De wedstrijd is live te volgen via L1 radio. Direct na het duel lees je op 1Limburg een uitgebreid wedstrijdverslag.