Maurice Graef geeft clinic met voetbalvedette Maradona

© Foto's: ANP
Voormalig doelpuntenmachine Maurice Graef heeft woensdag een bijzonder telefoontje gekregen. Of hij een voetbalclinic wilde verzorgen met de Argentijse vedette Diego Armando Maradona.
"Daar heb ik natuurlijk niet lang over hoeven nadenken", zegt de VVV-topscorer aller tijden.

Clinic

Graef, die deze dagen van voetbalkamp naar voetbalkamp trekt om jeugdige spelertjes de kneepjes van het vak te leren, werd gebeld door een sportmarketingbedrijf dat de clinic met de Argentijn verzorgd. "Ze vroegen of ik de training voor mijn rekening wilde nemen", zegt de oud-voetballer uit Horn. "Toen ik hoorde dat Maradona er bij zou zijn en mogelijk mee gaat doen, was ik om."

Held

De Argentijn is een grote held van Graef. "Tijdens het WK '86 in Mexico stond ik 's nachts op om hem in actie te zijn. Nederland deed niet mee, maar Maradona zorgde voor genoeg spektakel. Dus ja, het is een held. Een levende legende zelfs", gaat de oud-spits verder. De oud-speler weet natuurlijk als geen ander wie de Argentijn is, maar zou Maradona ook weten wie Graef is. "Daar ga ik wel van uit ja", lacht hij.

Heksenberg

Maradona verblijft al een aantal weken in Nederland. Hij is trainer van FC Fujairah, een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Met dat team is hij op trainingskamp in Mierlo. "Hij is dus in ieder geval in het land", lacht Graef. Vorig jaar zorgde Pluisje voor heel wat ophef. De vedette zou naar Heksenberg komen om daar een bezoekje te brengen aan Fernando Ricksen. Uiteindelijk kwam hij niet.

Plakboek

"Met Maradona weet je het natuurlijk nooit", zegt Graef. "Maar ik hoop natuurlijk dat ik morgen samen met hem een balletje kan trappen. En natuurlijk een fotootje maken voor het plakboek."