Erik Dekker wil Nederlands Kampioen Mountainbike worden

© ANP
Erik Dekker hoopt stiekem Nederlands Kampioen Mountainbike te worden. Dat gaf de oud-profwielrenner toe in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.
Zaterdag staat Dekker aan de start van het NK Mountainbike in Landgraaf in de categorie 40+.

Uitdaging

"Ik heb het mountainbiken dit jaar echt ontdekt. En tja, ik ga gewoon proberen om te winnen. Al is het een uitdaging, hoor." De oud-renner kan het fietsen niet laten. Hij stopte als profrenner in 2006.

Korte ritten

Verder heeft Dekker genoten van de korte etappe van vrijdag in de Ronde. "Het bewijst toch maar weer dat korte ritten ook fantastisch spectaculair kunnen zijn. Van het begin tot eind spannend. Daar wil je dan weer niets van missen. Met een mooie winnaar én een mooie strijd voor de gele trui." De afgelopen dagen klonk er kritiek. De lange etappes in de Tour vonden sommige wielerliefhebbers saai.

Dertiende etappe

Warren Barguil (Team Sunweb) won vrijdag de dertiende etappe van de Tour de France, een korte maar zware bergrit van 100 km. De Italiaan Fabio Aru finishte achter de koplopers in een groep met Chris Froome en behoudt de gele trui.
Dekker zelf nam 12 keer deel aan de Ronde van Frankrijk en won ook een aantal etappes.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.