Teambaas Red Bull: 'Ook Grosjean schuldig aan crash'

© Scuderia Toro Rosso
Helmut Marko, de teambaas van Red Bull, vindt dat ook Roman Grosjean schuldig is aan de crash van Max Verstappen in de GP van Monaco.
De piepjonge Formule 1-coureur crashte nadat hij achterkant van de racewagen van Grosjean raakte. Verstappen kwam vervolgens tegen de dikke bandenstapel tot stilstand. Hij kon zelfstandig zijn voertuig verlaten. Volgens Marko was ook Grosjean schuldig aan de crash: "Roman had daar ook een aandeel in. Hij maakte een beweging terwijl hij wist dat Max daar zat", zegt hij tegen Motorsport.com.

Inhaalmanoeuvres

Voor de crash liet Verstappen zich nadrukkelijk zien met verschillende inhaalmanoeuvres. In de eerste oefensessie in het prinsendom eindigde hij knap tweede.

'Slechte pitstop'

De teambaas is vol lof over de jonge coureur. "Max was fantastisch. Helaas was er een slechte pitstop. Maar hoe hij daarna in het spoor van de Ferrari wist te blijven en Valtteri Bottas wist in te halen, was geweldig", aldus Marko.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!