'Engelse middenvelder tekent bij Fortuna Sittard'

© Instagram / Todd Cantwell
De Engelse middenvelder Todd Cantwell (19) staat op het punt om op huurbasis naar Fortuna Sittard te verkassen.
Dat melden zowel de Eastern Daily Press als HITC, terwijl de talentvolle tiener zelf op social media zette dat hij op het vliegveld in Keulen was.

Norwich City
Cantwell staat onder contract bij Norwich City, dat op dit moment dertiende staat op het tweede niveau van Engeland. Daar debuteerde hij onlangs in het eerste elftal, tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Chelsea. In Norwich heeft men hoge verwachtingen van Cantwell. Zo eindigde hij vorig seizoen op het lijstje genomineerden voor Engels jeugdspeler van het seizoen en toonde topclub Arsenal belangstelling.

In de rij
Volgens genoemde media stonden de clubs voor hem in de rij, maar bleek Fortuna Sittard het meest daadkrachtig. Voor Cantwell geldt vooral dat hij veel speelminuten wil maken; een kans die Fortuna Sittard hem zou bieden. Ook Norwich City, waar hij nog tot 2019 onder contract staat, zou enthousiast zijn over een tijdelijke move naar Nederland.
Bevestiging
Tijdens een persconferentie op vrijdagmiddag leek Norwich City-trainer Daniel Frake de huurdeal te bevestigen. "Ik ben erg op hem gesteld, dat is de reden dat hij zo dicht op het eerste team zit. Maar nu er nieuwe spelers bij zijn gekomen, wordt het moeilijk voor Todd om speeltijd te krijgen. In het buitenland kan hij zijn persoonlijkheid ontwikkelen en speeltijd krijgen", zei Farke.
?
Interlands
De tiener, die centraal op het middenveld het beste tot zijn recht komt, speelde in het verleden vier jeugdinterlands voor Engeland. Hij kwam als zestienjarige in actie tijdens een vriendschappelijk toernooi in Denemarken, waar hij tegen Deense, Finse, IJslandse en Zweedse leeftijdsgenoten speelde. Tegen Finland scoorde hij zijn enige internationale goal tot dusver.

Overigens zou Cantwell weinig tijd nodig hebben om aan zijn nieuwe tenue te wennen. Net als Fortuna Sittard speelt Norwich City in het groen en geel.