Roda bekert verder na eenvoudige overwinning

Nathan Rutjes in het shirt van Roda JC. © Jack Kochanowski
Roda JC heeft eenvoudig de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Kerkraadse club was woensdag veel te sterk voor VV Capelle.
Op Sportpark 't Slot werd de derdedivisionist met 0-5 verslagen.

Eerste helft

Het in de competitie moeizaam scorende Roda stond al na zes minuten op voorsprong. De Duitse aanvaller Dani Schahin wist de keeper te verschalken. In de 13e minuut werd de marge vergroot. Cultheld Nathan Rutjes was trefzeker voor de Kerkradenaren. Mario Engels scoorde in de 40e minuut de 0-3 voor Roda.

Wissels

In de tweede helft voerde trainer Robert Molenaar wat wissels door in zijn team. Zo viel Mitchel Paulissen in voor Simon Gustafson en werd Mohamed el Makrini afgelost door Mönchengladbach-huurling Tsiy Ndenge.

Jurjus

Met nog vijftien minuten speeltijd werd doelpuntenmaker Schahin naar de kant gehaald. Célestin Djim mocht nog even opdraven. Niet veel later werd ook gecontroleerd of Hidde Jurjus, die tot nog toe weinig te doen had gehad, bij de les was. De goalie moest twee keer ingrijpen.

Teenlengte

In de 78e minuut kreeg Djim de kans om de 0-4 binnen te tikken. De wissel kwam een teenlengte tekort. Niet veel later was het wel raak. In de 84e minuut schoot Djim de 0-4 wel tegen de touwen. Even later maakte hij ook de 0-5.

Eretreffer

Cappele ging op jacht naar een eretreffer. Maar Jurjus wist deze in de 88e minuut nog te voorkomen.

Competitie

Roda JC hoopt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het eerste succesje in de eredivisie.