Venlose handballers winnen spannende degradatiekraker

De mannen van Cabooter Handbal Venlo hebben de degradatiekraker tegen Handbal Rotterdam met 23-22 gewonnen.
Het beslissende doelpunt werd in de slotseconde gescoord.

Coach Gommans

De Venlonaren werden voor het eerst gecoacht door William Gommans. Hij zag zijn team na een aanvankelijk gelijk opgaand duel afstand nemen van de Rotterdammers. Halverwege de wedstrijd stond Handbal Venlo met 14-10 voor.

Slotseconde

Na de thee trok Handbal Rotterdam de stand snel gelijk (17-17). De twee teams waren aan elkaar gewaagd en de bloedstollende wedstrijd leek in een puntendeling te eindigen. In de slotseconde knalde Handbal Venlo de bal in het doel van de tegenstander, die daarmee de rode lantaarn nog steviger in de handen gedrukt kreeg.

Makkelijke winst BEVO

Er was meer handbal zaterdagavond. Waar er een lastige winst voor Cabooter Handbal Venlo was, ging het de mannen van BEVO in de BeNe-League een stuk gemakkelijker af. In Kwintsheul wisten zij met gemakt van Quintus te winnen. De mannen van Jo Smeets stonden bij rust met 10-18 voor.

Overhaast

In het tweede deel van de wedstrijd wilden het team uit Panningen het gat vergroten, maar ging overhaast te werk. Bij het laatste fluitsignaal was de stand 24-34. BEVO staat op de vijfde plaats.
OCI-Lions komt dit weekeinde niet in actie, maar blijft vierde in de BeNe-League.

Heren BFC verliezen nipt

De heren van BFC gingen op bezoek bij Tachos. De mannen uit Waalwijk, vijfde in de stand van de eredivisie, wisten één doelpunt meer te maken dan de bezoekers uit Beek en wonnen met 29-28.