Fortuna speelt gelijk tegen Turkse grootmacht

© Jack Kochanowski
Fortuna Sittard heeft zondagavond gelijk gespeeld tegen de Turkse topclub Besiktas.
In het Vodafone Park in Istanbul werd het 3-3.

Eerste helft

Na 25 minuten voetballen schoot Sedat Sahintürk de landskampioen van Turkije op voorsprong tegen de Sittardenaren. Vijf minuten later kwam Fortuna langszij. Lisandro Semedo maakte de gelijkmaker en bepaalde zo ook de ruststand.

Voorsprong

De Portugese aanwinst André Vidigal wist de Fortunezen in de tweede helft op voorsprong te schieten. Maar kort daarna maakte oud-speler van PSV Atiba Hutchinson de gelijkmaker. De Turkse topclub kwam in de 75e minuut weer op voorsprong. Het doelpunt kwam op naam van Caner Erkin.

Smeets

Besiktas leek lange tijd de zege binnen te hebben. Maar vlak voor tijd bepaald Jorrit Smeets de eindstand. Hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

Kampioen

De Turkse club werd afgelopen jaar kampioen en speelt komend seizoen Champions League. De grootmacht heeft een aantal klinkende namen in de selectie zoals Ricardo Quaresma, Ryan Babel en Atiba Hutchinson. Onlangs wist de ploeg ook de snoeiharde Portugese verdediger Képler Laveran Lima Ferreira, ook wel bekend als Pepe, binnen te hengelen. Het eenmansdestructiebedrijf komt over van Real Madrid.