Ontketend Roda JC sloopt Helmond Sport

© Ermindo Armino
Roda JC heeft in zijn eerste wedstrijd onder Rick Plum ongenadig hard uitgehaald. Een volslagen kansloos Helmond Sport werd vanaf de eerste minuut volledig overlopen: 7-0.
Door die uitslag heeft Roda de voorsprong op nummer zes FC Oss uitgebreid tot negen punten en is een plek bij de eerste vijf zo goed als zeker binnen.

Tornado

Zes dagen na de voor trainer René Trost fatale afgang tegen Sparta (6-0) raasde de Kerkraadse ploeg als een tornado over het veld. Alleen in de eerste helft kwam het aantal doelpogingen al tot dertien. Vier daarvan (Paulissen (twee), Biemans en Van Hyfte) leverden een treffer op.
© Ermindo Armino

Tempo

Na de pauze liep Roda binnen twaalf minuten uit naar 7-0 door doelpunten van Schreurs (strafschop), Demouge en Paulissen. Aangezien de thuisploeg daarna de tol betaalde voor het moordende tempo in het eerste uur, kwam Roda – ondanks enkele kansen – niet in de buurt van de door de supporters gehoopte dubbele cijfers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!