© Etienne Zegers
Roda JC heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren.
De Kerkraadse ploeg ging op eigen veld onderuit tegen Vitesse, 1-3.

Terugspeelbal

Vitesse kreeg na tien minuten via Guram Kashia de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Roda-doelman Hidde Jurjus pareerde de kopbal van de Vitesse-aanvoerder. Ook Vitesse-keeper Remko Pasveer onderscheidde zich in de eerste helft met een knappe redding. Na een half uur keerde hij een hard schot van Jorn Vancamp.
Tien minuten later opende Vitesse de score. Een veel te korte terugspeelbal van Frederic Ananou werd genadeloos afgestraft door Tim Matavz: 0-1.

Tackle

In de tweede helft schoot Roda sterk uit de startblokken. Mikhail Rosheuvel werd getackeld in het strafschopgebied, waarna Simon Gustafson de daaropvolgende penalty tegen de touwen schoot: 1-1.

Voorsprong

Lang kon Roda niet genieten van de gelijke stand, want vijf minuten na de gelijkmaker kwam Vitesse weer op voorsprong. Thomas Bruns krulde een vrije trap fraai over de Roda-muur: 1-2. In de 80ste minuut draaide Guram Kashia vervolgens de wedstrijd in het slot, met een rake kopbal uit een hoekschop.

Dubbele kans

Na de 1-3 drong Roda even aan, met een dubbele kans voor Simon Gustafson en Gyliano van Velzen tot gevolg. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor het team van trainer Robert Molenaar na twee wedstrijden nog met lege handen staat.