Conflict over ontslagen stafleden Van Marwijk

© ANP
Bert van Marwijk heeft zelf besloten om niet langer door te gaan bij de Saoedische voetbalbond.
De bond heeft zonder overleg mensen ontslagen uit de staf van Van Marwijk, die dit op zijn beurt niet pikte.

Onacceptabel
Er wordt steeds meer bekend over de scheiding, die voor velen als een grote verrassing kwam na de historische WK-kwalificatie. Het ontslag van zijn collega's was een grote ergernis voor de trainer, vertelt hij de NOS. "Afgelopen week, na kwalificatie voor het WK, is een aantal mensen uit mijn staf ontslagen. Dat vind ik onacceptabel."

Verhuizen
Daarnaast wilde de voetbalbond 'meer betrokkenheid'. Van Marwijk moest in Saoedi-Arabië gaan wonen. "Dat is voor mij niet onderhandelbaar. Ik wil daar niet permanent naartoe", geeft de coach aan. Bij zijn aanstelling was al besproken dat hij rondom wedstrijden in het land zou zijn, om vervolgens weer naar Nederland te trekken.

Kwalificatie
De trainer kan hoe dan ook met trots terugkijken op zijn periode in de oliestaat. Met een relatief onbekende ploeg wist Van Marwijk als tweede te eindigen in de kwalificatie, een punt achter de Aziatische grootmacht Japan en nog voor het sterker geachte Australië. In 2018 doet Saoedi-Arabië daarom voor het eerst sinds twaalf jaar weer mee met de beste landen ter wereld.