Laurens ten Dam keert terug in peloton

Wielrenner Laurens ten Dam. © ANP/Bas Czerwinski
Wielrenner Laurens ten Dam keert woensdag bij de Waalse Pijl terug in het peloton.
De 34-jarige Maastrichtse coureur van LottoNL-Jumbo maakt, net als ploeggenoot Robert Gesink, zijn rentree in de Belgische heuvelklassieker.

Vier gebroken ribben
Ten Dam liep eind maart in de Ronde van Catalonië bij een valpartij vier gebroken ribben op en stond sindsdien aan de kant.

Zoontje in het ziekenhuis
Zijn ploeggenoot Gesink keert na twee maanden afwezigheid terug in het peloton. De klimmer uit Varsseveld stapte half februari af in de Ronde van de Algarve omdat zijn pasgeboren zoontje in het ziekenhuis was opgenomen. Daarna kreeg hij ook nog te maken met knieklachten. "Ik ben blij dat Robert terug is", zei ploegleider Merijn Zeeman dinsdag. "Hij gaat kilometers maken en zijn seizoen écht beginnen."

Eerste overwinning
Wilco Kelderman en de Duitser Paul Martens zijn woensdag de kopmannen van LottoNL-Jumbo, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van dit seizoen. "We zijn hard aan het werk om de weg omhoog te vinden en daar hoort een bepaalde manier van koersen bij", aldus Zeeman.
"Zondag heb ik tijdens de Amstel Gold Race bemoedigende dingen gezien, we hebben attractief gekoerst. Het gaat echter om de resultaten en die vielen zondag tegen, maar we moeten blijven strijden. Dan komen er uiteindelijk resultaten, daarvan ben ik overtuigd."

Waalse Pijl

In de Waalse Pijl wil de Nederlandse equipe, die verder bestaat uit Tom Leezer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Mike Teunissen, proberen Kelderman en Martens voorin af te zetten aan de voet van de beruchte Muur van Hoei. Vorig jaar kwam de Spanjaard Alejandro Valverde als eerste boven op de slotklim. "Ik ga voor een mooie uitslag", zegt Kelderman.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!