MVV pakt drie punten in eigen huis

© Frank Kerbusch
MVV Maastricht heeft in eigen stadion drie punten gepakt tegen FC Dordrecht. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord in De Geusselt.
MVV had het in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet gemakkelijk tegen de Dordtenaren, die in de openingsfase vooral op de Maastrichtse helft te vinden waren. Na een kwartier leek Bliek de bezoekers op voorsprong te brengen, maar scheidsrechter Mulder floot voor buitenspel.

Geen geluk
Een een-tweetje van Boumedienne en Mahmudov miste even later het Maastrichtse doel voorlangs. Doelman Verrips wist enkele minuten later een schot van diezelfde Mahmudov te neutraliseren. Na ruim een half uur spelen kreeg MVV een drietal hoekschoppen op rij, maar een goal bleef uit. FC Dordrecht counterde en Mahmudov schoot oog in oog met Verrips de bal net naast. Ook MVV had geen geluk, want Janssens kopte een voorzet van Golpek over.

Raak
In de 38e minuut was het dan toch raak toen Okita de bal van afstand naar Joeri Schroijen schoot. Hij rondde een pracht aanval met een doelpunt af. Dordrecht probeerde voor rust nog gelijk te maken, maar Verrijdt voorkwam dat Bliek een aanval met een treffer kon afronden.
© Frank Kerbusch
MVV bleef na rust aanvallen en het gevaar kwam vooral van Joeri Schroijen. Maar meer dan een corner leverde hem dat in het eerste deel van de tweede helft niet op. Een schot van MVV-invaller Dean Koolhof miste doel en datzelfde lot ondergingen de doelpogingen van Dordtenaar Mahmudov.

Doelpogingen

De bezoekers probeerden manmoedig de achterstand weg te werken en drukten de Maastrichtenaren in de verdediging. Mahmudov was gevaarlijk via de counter, maar zijn doelpogingen gingen naast of werden geneutraliseerd door Verrips. Vijf minuten voor tijd leek Okita het duel definitief in het slot te gooien, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. In de slotminuten kregen Koolhof en Thuys nog kansen de score te vergroten, maar keeper Janssen bleek een sta-in-de-weg.
MVV pakt kostbare punten in de strijd voor een plek in de play-offs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!