Slechte herinneringen Oranje aan Engeland

© ANP
De Nederlandse voetbalsters bewaren slechte herinneringen aan de eerdere ontmoetingen met Engeland.
De bekendste confrontatie was op het EK van 2009 in Finland, toen beide landen elkaar eveneens in de halve finale troffen.

Verlenging

De 'Three Lionesses' versloegen de 'Leeuwinnen' in de verlenging met 2-1, dankzij een rake kopbal van Jill Scott. Deze middenveldster is nu geschorst voor de halve finale van donderdag in Enschede.

Drie overwinningen

De voetbalsters van Nederland en Engeland speelden in totaal negentien keer tegen elkaar, slechts drie keer won Oranje. Twaalf duels leverden een overwinning voor de Engelsen op, waaronder de laatste ontmoeting op 29 november vorig jaar.

Topscorer

Jodie Taylor, met vijf doelpunten de topscorer van het EK, maakte als invaller in Tilburg het enige doelpunt (0-1). Bij Oranje viel Renée Slegers uit met een zware knieblessure die haar het EK kostte. Uit de huidige selectie van Oranje waren Loes Geurts, Angela Christ, Sherida Spitse en Shanice van de Sanden er in 2009 ook al bij. Geurts stond toen onder de lat, Van de Sanden viel vlak voor tijd in.

Bekende gezichten

Voor Dominique Janssen uit Horst wordt het treffen met Engeland een weerzien met een aantal bekenden. Haar Arsenal-collega's Alex Scott, Fara Williams, Jordan Nobbs en de eerder genoemde Taylor behoren tot de Engelse selectie.