Ouders Lieke Martens: 'Super blij en trots'

Lieke Martens en haar vader op het podium tijdens de huldiging voor haar prestaties bij het EK vrouwenvoetbal in Bergen. © ANP
De ouders van Lieke Martens zijn zo trots als een pauw op hun dochter.
De voetbalster werd maandagavond door de FIFA uitgeroepen tot de beste voetbalster ter wereld 2017. "Ik ben super blij en trots tegelijk. Dit is echt super", zegt een stralende vader Bert tegen RTL Boulevard.

Emotioneel

De ouders realiseren zich natuurlijk dat Lieke afgelopen periode enorme successen heeft geboekt, maar ze hadden niet verwacht dat ze de titel binnen zou slepen. "Toen ik dat hoorde, had ik er geen woorden voor. Ik schoot direct vol en had alleen maar tranen", vertelt moeder Thea.

Heel mooi

In een dankwoord tijdens de prijsuitreiking richtte de 24-jarige speelster zich nog speciaal tot haar ouders. "Papa en mama, deze prijs is ook voor jullie", zei ze. Fantastisch, zo vond haar moeder. "Dat ze ons noemt is heel bijzonder, we hebben jaren met haar overal naartoe gereden. Dat ze het nog extra zegt, is natuurlijk heel mooi."
Lieke Martens werd met het Nederlandse vrouwenteam Europees voetbalkampioen. Ze werd eerder ook al uitgeroepen tot Europees voetbalster van het jaar.