Perr Schuurs: 'Trainen zonder ballen wordt lastig'

© Jack Kochanowski
Volgens aanvoerder Perr Schuurs zijn de ijzersterke prestaties van Fortuna Sittard deels te verklaren door het feit dat randzaken bij de club nu stukken beter geregeld zijn.
Het toptalent zegt dat in een uitgebreid interview met 1Limburg, dat donderdag in zijn geheel zal verschijnen.

Lof

Schuurs vindt het terecht dat coach Sunday Oliseh veel lof krijgt voor de uitstekende resultaten die Fortuna in 2017 neerzette, maar hij ziet ook andere positieve veranderingen. "Sinds de komst van Sunday hebben we veel punten gepakt. Maar ook in het bestuur zijn er mensen weggegaan, en anderen erbij gekomen. Ik denk dat dat belangrijk is geweest om structuur te krijgen."

Structuur

De selectie gaat daar volgens Schuurs ook beter van voetballen. "Die structuur is belangrijk voor ons als spelers. Vorig jaar maakten we ons meer druk om zaken buiten het voetbal dan de wedstrijden zelf. Die onrust werkt belemmerend", aldus de toekomstig Ajacied.

Geen ballen

Schuurs haalt de trainingsomstandigheden als voorbeeld aan. "Als je bijvoorbeeld gaat trainen en je hebt niet eens ballen, dan wordt het lastig. Je merkt heel goed of het wel of niet goed gaat bij een club."
Het volledige interview met Perr Schuurs is donderdag te lezen op 1Limburg.