Kampioensschaal voor VVV na doelpuntloos gelijkspel

© Ralph Souren
VVV-Venlo is officieel kampioen van de Jupiler League. De manschappen van Maurice Steijn slaagden er op bezoek bij FC Eindhoven niet in om te scoren (0-0), maar het punt was voldoende om de titel over de streep te trekken.
Het is de derde keer in de clubhistorie dat de Venlonaren beslag leggen op het kampioenschap. Eerder lukte dat in 1993 en 2009.

Tam

In het eerste kwart van de wedstrijd gaf VVV, behoudens schotjes van de Eindhovense aanvallers Lieder en Vloet, niets weg tegen de nummer 10 van de ranglijst. De Venlose ploeg had zelf een halfuur nodig om tot een schot op doel te komen, toen keeper Swinkels de afstandspoging van Johnatan Opoku onschadelijk maakte. Het tamme optreden van VVV speelde de thuisploeg in de kaart en FC Eindhoven zou voor de rust dan ook de grootste kans krijgen: een dubbele redding van Delano van Crooy was noodzakelijk op inzetten van Leonardo en Vloet.

Feller

FC Eindhoven begon daarna fel aan de tweede helft en VVV mocht van geluk spreken dat een droge knal van Lieder rakelings naast het doel verdween. Die felheid van de thuisploeg sloeg door op het fysieke vlak en dat kwam VVV goed uit: Eindhoven-aanvoerder Van den Buijs moest na een uur spelen het veld verlaten toen hij zijn tweede gele kaart pakte.

Druk

Met een man meer tussen de lijnen probeerde de ploeg van Maurice Steijn de druk op te voeren. Zo spatte een diagonaal schot van Joey Sleegers uiteen op de lat en scheerde een verre poging van opnieuw Sleegers maar net over het doel. In de slotfase wilde VVV geen enkel risico nemen en vulde het team de tijd door de bal achterin rond te spelen. Toch leek het er nog even op dat de ploeg de aanstaande titel extra glans zou geven met een doelpunt in de kampioenswedstrijd, maar Ralf Seuntjens schoot van dichtbij op de paal.
© Ralph Souren
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!