Teunissen van start in Ronde van Zwitserland

Mike Teunissen op archiefbeeld
Mike Teunissen (Ysselsteyn) zal op zaterdag 13 juni in Risch-Rotkreuz van start gaan in de 79e editie van de Ronde van Zwitserland.
De Noord-Limburger, die oorspronkelijk zou starten in de Ster ZLM Toer en in Rund um Köln, vervangt Kevin de Weert. De 33-jarige Belg maakte de vorige week bekend om per direct te stoppen met wielrennen.

Zware bergritten
De Worldtour-wedstrijd duurt negen dagen en begint met een korte proloog. Er staan twee zware bergritten op het programma, waaronder de beklimming van de Rettenbachgletscher op de vijfde dag.

'Stapje hoger'
Teunissen: "Na de Ronde van Californië is dit weer een stapje hoger. De meeste renners uit de ploeg doen in Zwitserland de laatste voorbereiding voor het NK en de Tour de France. Naast de twee zware ritten zijn ook de overige ritten niet vlak en wordt iedere dag geklommen." De LottoNL-Jumbo renner heeft na de World Ports Classic een trainingsperiode van drie weken ingelast zonder wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!