MVV speelt gelijk tegen Jong PSV

© Publiciteitsvisie/Frank Kerbusch
MVV heeft vrijdagavond in Maastricht met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong PSV.
Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Leroy Labylle (nu VVV-Venlo) en van spits Thomas Verheijdt, die nu in Engeland speelt.

Weemoed

Mogelijk dat de Maastrichtse fans met weemoed terugdachten aan 'ut Bies' tijdens het duel. MVV was tegen Jong PSV niet bij machte om de Eindhovense ploeg onder druk te houden en een van de mogelijkheden te benutten.

Rommelig begin

De eerste tien minuten waren rommelig en Jong PSV had het betere van het spel. In een tegenaanval werd MVV voor het eerst gevaarlijk maar meer dan een vrije schop en een hoekschop leverde dat niet op. De ploeg van trainer Ron Elsen moest ook de eerste tegenslag incasseren toen Ricardo Ippel al na twaalf minuten geblesseerd het veld verliet.
© Publiciteitsvisie/Frank Kerbusch

Kogel

MVV werd via Ogunjimi opnieuw gevaarlijk, de MVV-spits kogelde de bal in de bovenhoek maar een prima redding van doelman Van Osch voorkwam de openingstreffer. Dat was ook het geval aan de andere kant. De paal en de doelman Verrips voorkwamen een Eindhovense treffer.

Fris voetbal

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Jong PSV combineerde goed, speelde fris voetbal en kwam er op momenten snel uit. MVV wilde wel maar het liep niet, teveel passes kwamen niet aan. Doelman Verrips voorkwam in de eindfase een tegentreffer en dus moest MVV tevreden zijn met het ene punt.

Ultieme poging

Of het had de kans van invaller Golpek moeten zijn in de 90e minuut. Waar de Maastrichtenaren in de vorige thuiswedstrijden het geluk in de slotfase aan hun zijde hadden, bleef dat deze keer achterwege. De bal van de oud-Meerssen aanvaller ging over. Dat was ook het geval met een ultieme poging van Joeri Schroijen in de drie minuten blessuretijd. Twintig centimeter scheelde het.
© Publiciteitsvisie/Frank Kerbusch