Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

© ANP
Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.
"Ik voel me ontzettend goed. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest na een grote ronde als nu", zegt de topman van Team Sunweb

Veel rust

Toen niemand nog wist dat Dumoulin ook de Tour ging rijden, wist hijzelf wel al wat hem te wachten stond. "Toen de Giro voorbij was, heb ik niet lang getwijfeld of ik de Tour zou doen. Normaal gezien ga ik meteen na een grote ronde weer aan de slag. Ofwel criteriums, of de BinckBanck Tour. Ik reed altijd wel iets erna. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel rust te nemen zodat ik fris aan mijn hoogtestage kon beginnen."

Vol voor het klassement

Dumoulin oogt mentaal fris en fysiek sterk. "Ik zit hier heerlijk te fietsen en ik heb er weer plezier in," zegt een opgewekte Dumoulin. "Ik heb heel veel zin om de Tour te rijden. Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het een heel fijn idee dat ik mezelf goed heb laten zien in de Giro. Dat neemt niemand me meer af. Maar ik ga vol voor het klassement in deze Tour. Ik weet dat het zowel mentaal als fysiek een gevecht gaat worden, maar tot nu toe heb ik daar een goed gevoel over. So far so good."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!