Red Bull-teambaas niet te spreken over tijdstraf Verstappen

© ANP
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is niet te spreken over de tijdstraf die Max Verstappen kreeg na de aanrijding met zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo.
Dat zei Horner na afloop van de Grand Prix van Hongarije tegen Motorsport.com.

Botsing

In de eerste ronde botste Verstappen tegen zich zijn Australische teamgenoot. De bolide van Ricciardo was dermate beschadigd dat het einde wedstrijd was voor hem. Voor deze botsing kreeg Verstappen een tijdstraf van 10 seconden aan zijn broek.

Incident

De teambaas vindt dat zijn pupil te zwaar is gestraft. "Ik zie het als een race-incident", aldus Horner. "Ja, Max heeft een fout gemaakt. Hij stak zijn hand omhoog en heeft zijn excuses aangeboden aan zijn teamgenoot, die dat heeft geaccepteerd. Dit kan een keer gebeuren. Natuurlijk was er geen opzet in het spel. Maar het is wel heel frusterend."

Bottas

Horner maakt dan ook de vergelijking met Valtteri Bottas. De Fin verremde zich na de start van de Spaanse Grand Prix voor de eerste bocht en botste tegen Kimi Räikkönen, die op zijn beurt tegen Verstappen aan kwam. Voor zowel Ferrari-coureur als Verstappen zat de race er daarmee op. "Ik denk dat ze misschien een beetje ijverig waren", zegt Horner over de beslissing van de stewards.

Vakantie

De coureurs van de koningsklasse van de autosport hebben nu een paar weken vakantie. Op 27 augustus trekt het Formule 1-circus naar Spa-Francorchamps.