Kansrijk MVV wint en blijft in de race voor play-offs

© Orange Pictures
MVV heeft goede zaken gedaan in de strijd om de felbegeerde play-off-tickets.
De manschappen van trainer Ron Elsen versloegen op eigen veld FC Eindhoven met 2-0.

Eerste gevaar

MVV stichtte het eerste gevaar van de wedstrijd. Na acht minuten belandde een hoekschop op het hoofd van MVV-verdediger Christophe Janssens, die zijn kopbal spectaculair gekeerd zag worden door doelman Thomas Hooyberghs. Ook Tuur Houben was dichtbij een doelpunt. Na exact een half uur spelen passeerde hij twee tegenstanders en haalde hij hard uit. Zijn schot verdween echter in het zijnet.
FC Eindhoven toonde zich gevaarlijk via schoten van Branco van den Boomen en Mart Lieder, maar een tot doelpunt leidden beide pogingen niet.

Loopzuivere voorzet

Het leek erop dat beide ploegen met een tussenstand van 0-0 de kleedkamer zouden opzoeken, maar vlak voor rust werd er dan toch gescoord. Het was Alessandro Ciranni die een loepzuivere voorzet van Pieter Nys binnentikte: 1-0.

Besluiteloosheid

Na rust werd FC Eindhoven sterker. Eerst werd een doelpunt van Klooster afgekeurd vanwege buitenspel, daarna verzuimde Mart Lieder zijn team op gelijke hoogte te zetten. De spits faalde oog-in-oog met doelman Verrips.

Paal

Aan de overzijde kreeg Koen Kostons twintig minuten voor tijd de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar in plaats van de bal in het lege doel te schuiven, schoot hij op de paal. Een paar minuten later waren de Maastrichtenaren weer dichtbij de 2-0.
Jonathan Okita leek op weg naar de bevrijdende treffer, maar de MVV-aanvaller kon geen keuze maken tussen zelf schieten of afleggen en raakte in zijn besluiteloosheid de bal kwijt.

Alles of niets

Waar MVV aan de ene kant er niet in slaagde de trekker over te halen, werd FC Eindhoven in de tegenstoot levensgevaarlijk. Eerst schoot Lieder op de laat, in de rebound redde Verrips op een inzet van Abdel El Hasnaoui. Waar FC Eindhoven een alles-of-niets-offensief startte, was het MVV dat in de slotminuten het duel naar zich toe trok.
Na een overtreding van Klooster in het strafschopgebied, benutte Kelechi Nwakali de door scheidsrechter Bax toegekende penalty: 2-0.
Door de overwinning stijgt MVV naar de negende plaats op de ranglijst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!