MVV beslist in warming-up over inzetbaarheid clubtopscorer

© Frank Kerbusch
MVV Maastricht moet het dinsdagavond, in het belangrijke play-off-duel tegen Almere City FC, zonder ten minste twee vaste krachten doen.
Daarnaast is het nog onzeker of clubtopscorer Jonathan Okita in actie kan komen in de Geusselt.

Enkel

De Duitse aanvaller kampt met een enkelblessure. "In de warming-up zal moeten blijken of hij fit genoeg is om te spelen", zegt een woordvoerder van MVV op Qmusic Radio. De club overweegt bovendien om Okita, die in de competitie achttien keer scoorde in 36 duels, te sparen voor de return in Almere, aanstaande zaterdag.

Ippel en Nys

Zeker is dat aanvoerder Ricardo Ippel en reserve-aanvoerder Pieter Nys dinsdag niet inzetbaar zijn. Ippel is al langere tijd uit de roulatie, terwijl Nys als gevolg van twee gele kaarten in de play-offs van het vorige seizoen nu een schorsing moet uitzitten. Steven Pereira en Luc Mares keren juist terug van een blessure.

Tweeluik

De wedstrijd in Maastricht begint dinsdag om 18:30 uur. Zaterdag staat op hetzelfde tijdstip de terugwedstrijd in Almere op het programma. De winnaar van het tweeluik stoomt door naar de tweede ronde van de play-offs, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander zal zijn. Dat wordt zo goed als zeker Roda JC, waardoor een Zuid-Limburgse derby in het verschiet ligt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!