Lieke Martens: niet mijn mooiste goal, wel belangrijk

Lieke Martens schiet Oranje naar zege tegen België. © ANP
Lieke Martens bekroonde haar glansrol maandag in de EK-wedstrijd tegen België met de winnende treffer, al had ze daarbij over geluk niet te klagen.
"Het was zeker niet mijn mooiste doelpunt ooit", zei Martens, die opnieuw werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. "Maar wel een heel belangrijke. Daarna was de druk er af."

Doelpunt

De linksbuiten van Oranje werd een kwartier voor tijd gelanceerd door Jackie Groenen, die andere uitblinkster in de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Martens zag hoe haar schot via het lichaam van een Belgische verdedigster omhoog vloog en met een boog over de keepster in het doel verdween (2-1).

Genieten

"Ik ben blij dat ik weer belangrijk kon zijn voor de ploeg, ik zat er lekker in", aldus Martens, die de toeschouwers verwende met fraaie passeeracties en technische hoogstandjes. "We mogen hier best even van genieten, maar de focus moet al snel weer op de kwartfinale van zaterdag. Want we hebben eigenlijk nog niets."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!