Robin Frijns in top tien in ePrix Montreal

© ANP
Robin Frijns is in de eerste race van de ePrix van Montreal als negende geëindigd.
De coureur van het MS Andretti Formula E team startte in de voorlaatste race om het wereldkampioenschap in de Formule E vanaf de dertiende plaats en tikte kort na de start de Zwitser Sebastiaan Buemi aan.

Top tien

De Maastrichtenaar verloor in de eerste ronden enkele posities en wisselde de eerste ronden voortdurend van plaats met zijn teamgenoot António Félix da Costa. Gaandeweg won Frijns enkele plaatsen om uiteindelijk op het stratencircuit van de Canadese stad in de top tien te belanden.

Stand

De race in Montreal werd gewonnen door de Braziliaan Lucas di Grassi van ABT Schaeffler Audi Sport, die met zes punten voorsprong op Buemi zondagavond aan de slotrace om het wereldkampioenschap in de Formule E begint. Frijns staat 13e in de stand om het WK.

Tirade

Na afloop van de race ging Buemi verhaal halen bij de Maastrichtenaar over de tik aan het begin van de race. Frijns pareerde de tirade van de Zwitser door aan te geven dat er van opzet absoluut geen sprake was, zoals Buemi suggereerde. De coureur van Renault had in de kwalificatie al forse schade opgelopen aan een van zijn bolides door een muur te raken.