MVV-topscorer komt niet opdagen: 'Hoofd op hol'

MVV-aanvaller Jonathan Okita duelleert met Fortuna Sittard-captain Perr Schuurs. © Orange Pictures
De Duitse topschutter van MVV, Jonathan Okita (21), is zondag niet op komen dagen voor de eerste training van de Maastrichtenaren. Trainer Ron Elsen had geen idee waar de aanvaller was.
Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met De Limburger.

Maastrichtse smaakmaker
Okita gold afgelopen seizoen als één van de weinig lichtpuntjes van MVV. De vleugelspeler speelde 39 wedstrijden voor de club en was daarin negentien keer trefzeker. Daarnaast gaf hij acht assists. "Hij is een jonge jongen", zegt Elsen. "Hij laat zich misschien het hoofd op hol brengen door eventuele interesse." De geboren Duitser heeft nog een contract voor één seizoen bij MVV.

Niemand gemeld
MVV-directeur Paul Penders zegt tegen de krant dat er nog geen enkele club bij hem is geweest om over Okita te onderhandelen. "Hij heeft zich niet afgemeld voor de training." Overigens was het afgelopen seizoen pas het eerste seizoen dat de rappe buitenspeler op schot was; voor zijn komst naar MVV scoorde Okita nooit op het hoogste niveau. Hij speelde voor de Belgische clubs AFC Tubize, Standard Luik en Royale Union Saint Gillis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!