Video: Joeksmobiel voor kampioenschap VVV afgestoft

© screenshot L1
De banden van de Joeksmobiel zijn weer opgepompt. In de loods in Venlo staat de platte kar al jaren te wachten op hét moment suprême.
In het gunstigste geval kan VVV-Venlo vrijdagavond promoveren en maandag kampioen worden. Hoogste tijd dus om de kampioenen-wagen van stal te halen.
Niet genoeg plek
Een ritje is echter niet voor het hele VVV-leger weggelegd, want er is niet genoeg plek voor iedereen. "Het liefste zit natuurlijk de hele Koel en iedereen die aan het kampioenschap van VVV heeft meegewerkt op de kar", zegt Jeroen Engels, eigenaar van de Joeksmobiel. "Maar dat gaat helemaal niet. Dus daar moeten afspraken over worden gemaakt."

Bomvolle markt

Een select groepje voetballers heeft al een ritje mogen maken op de rug van de Joeksmobiel. In 2009, de laatste keer dat VVV kampioen werd, reed de kar zich vast op een bomvolle Markt. Toen zaten de absolute topspeler Keisuke Honda en trainer Jan van Dijk op de kar.

Confetti

Mocht VVV maandag kampioen worden dan moet de Joeksmobiel klaar zijn voor de voetballers van nu. Een paar uur voor de huldiging wordt hij naar De Koel gereden en daar versierd. "Er komt zelfs geel-zwarte confetti uit het kanon op de kar. We hopen dat de versieringen allemaal op tijd klaar zijn. Maar VVV en Venlo kennende kennende komt dat allemaal goed."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.