Captain Linssen scoort gelijkmaker voor Vitesse in Roemenië

© ANP
Vitesse is de kwalificatiecampagne voor de Europa League goed begonnen. In de eerste wedstrijd van de tweede voorronde speelde het in Roemenië met 2-2 gelijk tegen FC Viitorul.
De Roemenen kwamen dankzij spits Denis Dragus op een 2-0 voorsprong. Tim Matavz (54e minuut) en Bryan Linssen (73e) zorgden voor een goede uitgangspositie bij de returnwedstrijd, volgende week in de Gelredome. De Roemeen Andrei Artean kreeg in de 79e minuut nog een rode kaart.

Aanvoerder

De Russische trainer Leonid Sloetski zat voor het eerst op de bank bij een officiële wedstrijd van Vitesse. Sloetski koos voor Linssen als aanvoerder in plaats van de vertrokken Guram Kashia. Linssen stelde zijn coach niet teleur en zorgde met een fraaie treffer voor de belangrijke gelijkmaker.

Gelijkmaker

Nadat Matavz enigszins fortuinlijk met het hoofd de 2-1 had gemaakt tekende Linssen voor de 2-2. Vallend kopte de 27-jarige aanvaller de bal in de linkerhoek. Vlak voor tijd was Linssen weer gevaarlijk met het hoofd maar de lat voorkwam de 3-2.

Onwennig

"Jammer dat die laatste niet viel maar dit is een goede uitslag, zeker na die achterstand", zei aanvoerder Linssen na afloop voor de camera van FOX Sports. "We moeten er gewoon staan deze eerste wedstrijd, maar je ziet dat het nog onwennig is. Gelukkig hebben we wel goed gereageerd op de achterstand."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!