Van den Brom op zijn hoede voor Fortuna Sittard

© Erwin Minkenberg
De nummer drie van de eredivisie, AZ, begint woensdagavond in Sittard niet bepaald onvoorbereid aan de bekerwedstrijd tegen Fortuna.
De technische staf van de Alkmaarse club heeft de afgelopen weken de koploper van de Jupiler League goed in de gaten gehouden. "We hebben Fortuna de afgelopen weken drie keer bekeken. We nemen elke tegenstander altijd super serieus'', blikte AZ-trainer John van den Brom vooruit.

Geduchte tegenstander

Volgens de coach is Fortuna een geduchte tegenstander in de achtste finales van de KNVB-beker. "Het team staat goed en speelt gedisciplineerd. Er is duidelijk vertrouwen en een echte winnaarsmentaliteit. Ik vind Fortuna fysiek enorm sterk en met hun snelle jongens voorin hebben ze veel scorend vermogen vanuit de omschakeling. Het zit goed in elkaar, want je staat niet voor niets eerste in de Jupiler League."

Opstelling

Van den Brom wilde nog niets zeggen over de opstelling van AZ, dat afgelopen zondag thuis met 1-2 verloor Ajax. "Of we spelers gaan sparen? We kijken vooral naar de frisheid van de jongens. Zeker omdat we nu steeds drie wedstrijden in de week spelen."
Het bekertreffen tussen Fortuna en AZ is live te volgen via L1 Radio. De wedstrijd begint om 19:45 uur. Dat geldt ook voor het bekerduel eerder op de avond tussen VVV-Venlo en PSV (aftrap: 18:30 uur).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!