Magere uitreeks MVV houdt aan in Emmen

© Publiciteitvisie
MVV is er op bezoek bij FC Emmen niet in geslaagd om punten te pakken. Twee doelpunten van Cas Peters werden de Maastrichtse ploeg, ondanks een late treffer van Dogan Golpek, fataal: 2-1.
De Sterrendragers hebben nu hun vijfde uitduel op rij verloren. De ploeg pakte dit seizoen pas vier punten op vreemde bodem.

Emmen-kansen
Emmen had niet veel tijd nodig om de weg naar het MVV-doel te vinden en nadat Michiel Hemmen keeper Michael Verrips getest had, leverde de tweede Emmen-kans de 1-0 op. Na een goede aanval schoot Cas Peters zuiver binnen. Die tik kwam hard aan bij de ploeg van Ron Elsen, die van geluk mocht spreken dat diezelfde Peters niet ook de 2-0 liet aantekenen. Ditmaal kaatste zijn inzet via de beide doelpalen terug het veld in.

Onvermijdelijk
Het was lang wachten op een teken van leven van de Maastrichtse formatie, totdat Matisse Thuys na een halfuur spelen verkeerd timede bij een goede kopkans. Vervolgens zou de onvermijdelijke 2-0 alsnog vallen. Peters was opnieuw het eindstation, toen hij een schot op de paal van Hemmen alsnog tot doelpunt promoveerde. Wel hing er een buitenspelluchtje aan de aanval die tot die treffer leidde.

Afgekeurd
MVV herpakte zich na de rust en slaagde erin enige druk uit te oefenen op de Emmense defensie, maar dat leverde niet direct een aansluitingstreffer op. In de counter was Emmen opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Aan de overkant liet MVV daarna wél het netje bollen, maar het doelpunt van Atilla Yildirim werd terecht afgekeurd: hij scoorde met de hand.

Golpek
Op het moment dat de strijd gestreden leek, viel de Maastrichtse goal dan toch. Vijf minuten voor tijd was het de ingevallen jarige Dogan Golpek die via de binnenkant van de paal de 2-1 binnenwerkte. Dichterbij zou MVV, ondanks een slotoffensief, niet komen. De ploeg van Elsen bivakkeert daardoor ook na maandagavond in de middenmoot van de Jupiler League, met negentien punten uit vijftien wedstrijden.