Kritiek Hamilton laat Verstappen koud

© ANP
Max Verstappen peinst er niet over zijn rijstijl aan te passen na de kritiek die hij zondag van wereldkampioen Lewis Hamilton kreeg.
"Waarom zou ik?", vroeg hij zich af tijdens een persconferentie in de aanloop naar de Grand Prix van China van komende zondag in Shanghai.

Dat is racen

Verstappen kreeg veel vragen over zijn crash met Lewis Hamilton, die hem zondag de race in Bahrein kostte. "Ik deed niets verkeerd", zei de Limburger. "Ik probeer een andere auto in te halen. Ik zag die kans en wilde die grijpen. Zo had het vorig jaar in Mexico ook mis kunnen gaan", doelde Verstappen op de wedstrijd die hij uiteindelijk won. "Dat is racen, zo simpel is het. Ik snap niet waarom iedereen hier nu zo bovenop springt."

Dickhead

De belangstelling voor Verstappen had alles te maken met uitlatingen van Hamilton na de race in Bahrein. De wereldkampioen noemde de Nederlander een "dickhead" (eikel) en verweet hem een gebrek aan respect.

Emoties

Verstappen had aanvankelijk begrip voor Hamilton. "Dat zijn de emoties na een race", zei hij maandag nog. In Shanghai was de Limburger minder diplomatiek. "Het is altijd makkelijk om een jonge rijder de schuld te geven. Zo zie ik dat. Misschien ga ik nog wel met hem praten als dat nodig is."

Teleurstelling

Verstappen beschikt dit seizoen over een betere auto dan vorig jaar. Toch stelt hij vooralsnog teleur in zijn Red Bull, met een zesde plaats in Melbourne en een uitvalbeurt in Bahrein. Vorig jaar in Shanghai stal hij de show met een inhaalrace in de regen van plaats zestien naar drie. "Op een droge baan is het lastiger inhalen. Maar we zijn hier om op het podium te eindigen of races te winnen. Dus dat is wat ik hier ga proberen te doen."

Live

Zondag staat de Grand Prix van China op het programma. De race op het Shanghai International Circuit is vanaf 8:10 uur live te volgen bij 1Limburg.