VVV-Venlo ondanks voorsprong kopje onder bij PSV

© ANP
VVV-Venlo is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. PSV klopte de ploeg van Maurice Steijn met 4-1.
In het Philips Stadion zochten de teams na de eerste helft nog bij 1-1 stand de kleedkamers op, maar na rust bezegelde de Eredivisie-koploper het lot van de Venlonaren door nog drie keer te scoren: 4-1.

VVV-defensie

?PSV was vanaf het beginsignaal op de Venlose helft te vinden en probeerde door de VVV-defensie te breken, maar slaagde daar niet in. Pas na tien minuten trok de eerste VVV-er ten aanval richting doel van Jeroen Zoet, maar die neutraliseerde de aanval vakkundig. In de dertiende minuut zag Delano van Crooy een schot van Luuk de Jong langs zijn doel verdwijnen. Tien minuten later kreeg PSV via Van Ginkel de kans om op voorsprong te komen, maar doelman Delano van Crooy keerde de kopbal. PSV bleef aandringen, maar de VVV-defensie hield stand.

Verrassend

Vier minuten voor rust kwam VVV verrassend op voorsprong toen Moreno Rutten een combinatie met Roel Janssen met een doelpunt afrondde en VVV verrassend op 0-1 bracht. Een paar minuten later kwam PSV na een handsbal van Seuntjens door Luuk de Jong weer gelijk: 1-1. Maurice Steijn protesteerde hevig en werd uiteindelijk door de scheidsrechter naar de tribune verbannen.

Van Ginkel

?PSV bleef na rust drukken, maar had pas in de 65e minuut succes. De Eindhovenaren kregen een vrije trap, die door Pereiro genomen werd. Van Ginkel pikte de bal op en werkte die met een volley in het VVV-doel. Kort daarvoor zag Vito van Crooij zijn doelpoging op PSV-keeper Jeroen Zoet stranden.

Lot bezegeld

?PSV bleef na de tweede treffer aandringen. Tien minuten voor tijd drong Lozano door de VVV-verdediging en schoof de bal in het Venlose doel: 3-1. Het lot van de Venlonaren was bezegeld, al probeerden zij nog iets aan de stand te veranderen. Dat lukte VVV niet, maar PSV wel. In blessuretijd kreeg Isimat de bal van De Jong en bracht met een volley de eindstand op 4-1.
De Venlonaren stranden zodoende in de achtste finale van het bekertoernooi. Zondag spelen de geel-zwarten hun laatste competitieduel van dit jaar. Heracles Almelo is dan te gast in de Koel.