Dumoulin: 'Ik kan niet voor de helft van het geld rijden'

© L1
Dumoulin wil graag de Ridderronde van Maastricht rijden, maar daar moet wel wat tegenover staan.
In het L1 programma Tour de L1mbourg reageert Dumoulin voor het eerst op de discussie.

Criteriums

"De organisatie van Maastricht heeft mij de vraag gesteld of ik misschien voor de helft van het geld wil rondrijden, maar dat kan ik echt niet doen", zegt Dumoulin. "Ik zou prima voor de helft willen rondrijden in Maastricht maar dan snijd ik mezelf in de vingers, dan heb ik volgend jaar een probleem met de andere criteriums."

Hoge prijs

Sinds zijn overwinning in de Giro is de prijs van Dumoulin flink omhoog gegaan. Hij geeft aan graag nog in Limburg te willen rijden. De ronde in Heerlen past niet in zijn schema vanwege andere wedstrijdverplichtingen en dus blijft Maastricht over.

Onbegrip

Dumoulin snapt niet dat er niet genoeg geld is om hem te laten rijden. "Ik snap niet dat Maastricht te weinig geld heeft. Er zijn heel veel kleine dorpjes met criteriums die wel voldoende budget hebben. Ik kan me niet voorstellen dat het Maastricht niet kan lukken om dat geld bij elkaar te krijgen."

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.