'Max Verstappen na dit seizoen mogelijk naar Ferrari'

© ANP/Istock
Zou Max Verstappen na dit belabberde seizoen dan toch zijn biezen pakken bij renstal Red Bull?
Volgens de Britse krant The Independent wordt het steeds waarschijnlijker dat de Limburger komend jaar in een Ferrari rijdt.

When, not if
The Independent citeert 'bronnen rond de pitstraat' dat het steeds meer een kwestie wordt van 'zodra, niet als' Max zich meldt in Maranello, het hoofdkwartier van de Italiaanse renstal. Ondanks zijn bewezen rijkunsten beleeft Verstappen dit jaar een moeilijk seizoen. Zijn Red Bull-bolide kampt met veel technische problemen, en komt steeds snelheid te kort om het gevecht met Mercedes en Ferrari aan te gaan.

Verstappen geeft schuld aan motor

Frustraties

Van de afgelopen zes races haalde Verstappen maar twee keer de finish. De frustratie daarover bereikte twee weken geleden een hoogtepunt in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. In de twaalfde ronde viel Verstappen uit door problemen met de oliedruk. Uit ergernis vertikte Verstappen het om na de race te verschijnen voor de pers, waardoor hij mogelijk nog een boete van 25.000 krijgt.

Contract

Een eventuele overstap naar Ferrari kan niet zomaar. Max Verstappen staat tot 2020 onder contract bij Red Bull. Komend weekend rijdt hij de Grote Prijs van Oostenrijk op het circuit van Spielberg, de thuisbasis van de fabrikant van de energiedrank.