Hofland voorlopig nog assistent: 'Ik sta onderaan de ladder'

© Frank Moonen
Kevin Hofland wil voorlopig nog geen hoofdtrainer van Fortuna Sittard worden. Als het aan de oud-voetballer uit Brunssum ligt blijft hij de komende jaren assistent-trainer.
"Ik wil het zelf niet", zei Hofland zondag in het tv-programma De Tafel van Kees. "Ik wil me aan de hand van iemand ontwikkelen."

Diploma's

Volgens Hofland is hij ook met die instelling het avontuur bij zijn oude club aangegaan. "Ik ben een beginnend trainer. Ik sta onderaan de ladder", zei Hofland. "Ik wil langzaam groeien en m'n diploma's halen. Dan praat je over vijf jaar voordat ik misschien op eigen benen kan staan."

Uithangbord

Volgens de oud-speler van Fortuna wordt het beeld gecreëerd dat Hofland de club naar de eredivisie heeft geholpen. "Ja, ik ben het uithangbord van de club", zei hij in het programma van FOX Sports. "Maar ik heb niet alles gedaan. We hebben het samen met Claudio (Braga, red.), de keeperstrainer en de jongens gedaan. Vooral de jongens eigenlijk. We winnen veertien keer. Ik heb alleen dat laatste zetje gegeven."

Bronzen stier

Coach Claudio Braga is onlangs gekroond tot beste coach van de vierde periode in Jupiler League. Hij heeft de Bronzen Stier gekregen. Volgens de Portugees is dit geen individuele prijs, maar een teamprestatie.

Promotie

De Sittardenaren promoveerden vorige week zaterdag door een 1-0 overwinning op Jong PSV naar de eredivisie. De club keert daarmee na zestien jaar terug op het hoogste niveau. Maandag werd de club gehuldigd op een bomvolle Markt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!