Lions speelt gelijk in harde wedstrijd tegen Volendam

© Jack Kochanowski
OCI-Lions is er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen in de BENE-League.
De handbalformatie uit Sittard-Geleen leek een hele makkelijke avond tegemoet te gaan tegen oude rivaal KRAS/Volendam, maar gaf een voorsprong van tien treffers uit handen en moest genoegen nemen met een punt: 25-25.

Harde wedstrijd

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht en stond er, in een harde wedstrijd met veel tijdstraffen, een comfortabele voorsprong op het bord: 18-8.

Tijdstraffen

Hoe anders verliep het tweede bedrijf. De tijdstraffen regen zich aaneen, en Lions wist nog amper het net vinden. Na twintig minuten scoorde Joris Baart de 20-20, nadat de thuisploeg de achterstand van tien had omgebogen. Met nog drie minuten te spelen, kwam Volendam zelfs op 23-22. Met nog twintig seconden stond het 25-25 en had Lions het balbezit, maar het schot van Alec Smit werd gekeerd.

Final Four

Door het gelijkspel is plaatsing voor de Final Four nog altijd niet zeker. Bij verlies later vanavond van nummer vijf Visé, is kwalificatie voor de halve finales wel zo goed als een feit en kunnen de Belgen alleen nog gelijk komen in punten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.