'Na jaren geld smijten gaat Roda nu elke euro omdraaien'

© Istock
Na jarenlang geld over de balk te hebben gesmeten, moet Roda JC nu op de kleintjes gaan letten.
Dat is de conclusie van de G7, een groep ondernemers die willen helpen de club weer op de rails te krijgen.

Onduidelijke doelen
"Er vloeit te veel geld weg naar onduidelijke doelen, business seats en stoelen worden weggegeven in plaats van verhuurd en sponsorgelden lekken weg en daar moet verandering komen", vertelt Jan Baggen van de G7 op de website van Roda.

Pijnlijke keuzes

De afgelopen maanden heeft de groep ondernemers die door de club dit jaar in het leven is geroepen, in alle stilte in het Parkstad Limburg Stadion geprobeerd orde op zaken te krijgen. "Ik ga niet met modder gooien of mensen diskwalificeren, maar door de jaren heen zijn er grote fouten gemaakt. De afgelopen zes weken hebben we pijnlijke keuzes moeten maken en zijn er mensen ontslagen", vertelt Baggen. "Ook wij zien Ger Senden niet graag vertrekken, maar er moet op elke euro gelet worden."

Twee miljoen

Succes was er volgens de groep ondernemers ook. Zo wisten zij de door Korotaev beloofde twee miljoen euro die bij een notaris geparkeerd stonden, los te krijgen." Hiermee konden we de eerste nood lenigen en niet nóg eens Frits Schrouff om geld vragen." Schrouff gaf na de degradatie van de club in mei aan, na 17 miljoen in de club te hebben geïnvesteerd, geen suikeroom meer te willen zijn.

Gezond fundament

Ondanks de grove financiële fouten van de club, wordt er toch positief naar de toekomst gekeken. Volgens G7-Karel Bouckaert moet er nog veel gebeuren, maar is er licht aan het einde van de tunnel. "We zijn er nog lang niet, maar wij durven wel te beweren dat er een fundament ligt voor een gezond Roda."

Wel is dit fundament volgens Baggen nog flinterdun. "Nu nog de supporters en de sponsors over de streep trekken en wij geloven weer in een duurzame toekomst voor Roda."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!