Max Verstappen vijfde na spannend slot in Australië

Max Verstappen op het circuit van Melborne. © ANP/ Frits van Eldik
Max Verstappen is zondag als vijfde geëindigd bij de Grand Prix van Australië. Sebastian Vettel won de race.
Na een goede start, wist de 19-jarige coureur van Red Bull zijn vijfde plaats te behouden. Lange tijd reed hij op deze positie, voor Felipe Massa en achter Kimi Räikkönen.

Er tussenin

Het eerste spannende moment ontstond toen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel - die op dat moment op plaats één en twee reden - naar binnen gingen voor nieuwe banden. Hamilton kwam vlak achter Verstappen terug op de baan. Tot grote ergernis van de coureur van Mercedes, want inhalen lukte niet. Vettel kwam daarna pal voor Max uit.

Vier of vijf?

Verstappen verloste Hamilton, toen hij zelf naar binnen ging voor nieuwe banden. De 19-jarige coureur kwam terug op plek 5. Met een setje supersofts noteerde hij snellere rondetijden, waardoor het verschil met Kimi Räikkönen steeds kleiner werd. Een vierde plaats kwam in het vizier. Beetje bij beetje kwam Verstappen dichterbij de coureur van Ferrari.
Met maar een dikke seconde voorsprong tijdens de laatste paar rondjes, lukte het de Fin toch om de vierde plaats te behouden. Een plek op het podium zat er voor hem niet in. Sebastian Vettel won de race met overtuiging. Hij kwam voor Lewis Hamilton (plaats 2) en Voltteri Bottas over de finish.

Lees ook: Verstappen: 'Ik had het niet beter kunnen doen'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.