Boels Ladies Tour dit jaar live op televisie bij L1

© AS Media
De Boels Ladies Tour is dit jaar live op televisie te zien.
Dagelijks is de koers via de kanalen van L1 en Omroep Gelderland te volgen. De uitzendingen zijn van 14:30 tot 16:30 uur en landelijk te zien via de Ziggo kanalen 713 (L1) en 705 (Omroep Gelderland).

Vrouwenpeloton

De Boels Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux op het hoogste niveau en doet meerdere keren onze provincie aan. De presentatie is in handen van L1-presentator Sander Kleikers en de Arnhemse oud-prof Maarten Tjallingii. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij verzorgt elke uitzending een inkijkje in het vrouwenpeloton.

Duwtje in de rug

Sander Kleikers (L1) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland) zijn blij met de samenwerking met de Boels Ladies Tour. "Dankzij onze regionale tv-zenders kan de wielerliefhebber opnieuw topsport van hoog niveau zien, zowel binnen als buiten de grenzen van onze provincies. We zijn blij met dit initiatief de professionalisering van het vrouwenwielrennen een duwtje in de juiste richting te kunnen geven en te laten zien wat wij als regionale omroepen in huis hebben."
Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met de aandacht voor het vrouwenwielrennen. Hij ziet de samenwerking van alle partijen als een grote stap voor het vrouwenwielrennen.

Het etappeschema:

- Dinsdag 28 augustus Arnhem (proloog)
- Woensdag 29 augustus Nijmegen – Nijmegen
- Donderdag 30 augustus Gennep – Gennep
- Vrijdag 31 augustus Stramproy – Weert
- Zaterdag 1 september Sittard – Sittard
- Zondag 2 september Roosendaal (individuele tijdrit)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!