Eigen goal vergeten en vergeven: nieuw contract Houwen

© Twitter / Vitesse
Keeper Jeroen Houwen (22) heeft een nieuw contract getekend bij Vitesse. De verbintenis is met drie seizoenen verlengd. Hij ligt nu vast tot de zomer van 2021.
De doelman uit Oirlo maakte dit jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse, maar dat werd een dag om snel te vergeten. De club is echter tevreden over zijn ontwikkeling.Rare terugspeelbal

Bij zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal van Vitesse liet hij een terugspeelbal lopen, omdat hij dacht dat hij een kaart zou krijgen als hij de bal zou vangen. Het speeltuig belandde achter Houwen in de goal. Achteraf bleek dat hij de bal gewoon had mogen vangen en dus een doelpunt incasseerde, doordat hij de spelregels niet kende. Eerste doelman Remko Pasveer was vervolgens weer beschikbaar, waardoor Houwen naar de bank verdween.


Vormcrisis Pasveer

Door een vormcrisis van diezelfde Pasveer kreeg Houwen onlangs een nieuwe kans, thuis tegen Heracles Almelo. Hij hield zijn doel schoon in de wedstrijd die in een 0-0 remise eindigde. "Met Jeroen hebben we een talentvolle en jonge keeper in huis. Het is een rustige en stabiele jongen die op de trainingen stappen maakt en dit seizoen zijn debuut heeft mogen maken. We hopen dat hij zich de komende jaren door blijft ontwikkelen", schrijft de club op de eigen website.